Single Blog Title

This is a single blog caption
30
apr

Supervisie voor counsellors

Supervisie voor counsellors.

Je werkt als counsellor in je eigen praktijk, hetzij als beginnend counsellor, hetzij als counsellor met veel ervaring. Hoe dan ook, je richt je op groei en ontwikkeling, zowel van je client, maar ook op je eigen ontwikkeling.

Supervisie is er om jou te ondersteunen in jouw professionele ontwikkeling als counsellor.

Supervisie is een van de begeleidingsvormen die er bestaan. Je bent als counsellor ook al bekend met intervisie. Intervisie is een deskundigheidsbevorderende begeleidingsvorm, waarin collega’s elkaar helpen in een concrete casus die door een van de counsellors is ingebracht. Je zoomt dan samen in op die casus en leert van elkaar.

In supervisie gaat het anders. Daarin ga je aan de slag met een persoonlijk leerdoel. Een leerdoel, door jou zelf ingebracht en verwoord met betrekking tot jouw persoonlijke functioneren als counsellor. Iets waar jij in wilt groeien.

In contacten met cliƫnten kom je ook altijd iets van jezelf tegen, hetzij je sterke kanten, hetzij je nog minder ontwikkelde kanten. In supervisie reflecteer je op je eigen handelen, je eigen voelen en overtuigingen, altijd gerelateerd aan die werksituatie. Juist in dat laatste verschilt supervisie bijvoorbeeld van counselling, coaching of therapie.

Als supervisor begeleid ik jou, zonder beoordeling, in het leertraject dat jij wilt gaan. We gaan samen op zoek naar wat jou helpt, wat voor jou lerend is. Lerend ook voor volgende situaties.

 

Je kunt bij mij in de praktijk terecht voor je supervisie die je nodig hebt voor je herregistratie bij de ABvC. Ik sta bij de ABvC geregistreerd als supervisor. (Counsellor met specialistische superviserende taken).

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...