Supervisie voor pastoraal werkenden

teks

Supervisie voor pastoraal werkenden

Je bent betrokken in pastorale contacten met mensen. In deze contacten kun je tegen van alles aanlopen. Soms loop je tegen dingen aan in jezelf, maar vaak gebeurt er ook van alles in de pastorale relatie op zich. Veel pastoraal werkende hebben behoefte aan een klankbord en steun voor zichzelf met betrekking tot dit pastorale handelen.

Supervisie kan je helpen om je deskundigheid als pastoraal werkende te bevorderen en te groeien in je professionele ontwikkeling. Het verhoogd je effectiviteit en kan voorkomen dat je pastorale werk op den duur leidt tot spanningen en burn-out.

In supervisie leer je reflecteren op je eigen handelen, je eigen gevoelens en overtuigingen, gerelateerd aan dat pastorale handelen. Dat laatste is belangrijk om te noemen, want daarin verschilt supervisie bijvoorbeeld van counselling of therapie.

In supervisie is de focus steeds: “Wat is lerend voor jou?” “Wat maakt dat je groeit in je ontwikkeling als pastoraal werkende?”

Als supervisor begeleid ik je, zonder beoordeling, in de door jou zelf verwoorde leerdoelen. Doel is dat je leert ook voor volgende situaties.

 

Ik sta bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC) geregistreerd als geaccrediteerd supervisor. Ik ben theologisch geschoold en heb ruime ervaring met pastorale situaties in gemeenteverband.

Comments are closed.