Tarieven / verzekeringen

Gesprekken starten:

Je kunt zelf contact opnemen met de counsellor, er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Hoeveel gesprekken nodig zijn is afhankelijk van het probleem waar je mee komt en hoezeer dat verweven is met jouw hele leven.

De kosten die je maakt voor deze Counsellinggesprekken kun je beschouwen als een goede investering in jezelf.

De kosten zijn:
– Individueel gesprek Euro 75,00 per gesprek
– Partnergesprek Euro 95,00 per gesprek
– EMDR Euro 100,00 per sessie
– Ondersteuning per mail Euro 15,00 per mail

Supervisie Euro 80,00 per gesprek

Op geen enkel tarief is BTW van toepassing.

Cliënten die leven van een uitkering kunnen dit melden aan de counsellor.
Gesprekken die niet tijdig worden afgezegd (binnen 24 uur van te voren) worden in rekening gebracht.

Verzekeringen:
Verschillende verzekeringsmaatschappijen vergoeden counseling / psychosociale hulp aan individuele personen geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van jouw polis en voor welk pakket je gekozen hebt. Zie hiervoor https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/counseling

Relatietherapie wordt over het algemeen niet vergoed.

Algemene voorwaarden: 

Voor de begeleiding in mijn praktijk zijn de Algemene Voorwaarden voor Dienstverlening aan Particulieren van toepassing. Een kopie daarvan is opvraagbaar in de praktijk of klik hier.

Jouw Privacy

Voor een goede behandeling/begeleiding is het noodzakelijk dat ik, als jouw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Jouw dossier bevat aantekeningen over de gesprekken die jij en ik met elkaar gevoerd hebben.

Ook kunnen in het dossier gegevens opgenomen worden die voor jouw behandeling noodzakelijk zijn en die ik, na jouw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts.

Ik doe mijn best om jouw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat ik zorgvuldig omgaan met jouw persoonlijke en medische gegevens en er voor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot jouw gegevens.

Als jouw behandelende therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in jouw dossier. Ik heb een geheimhoudingsplicht die zowel in de ethische code van mijn beroepsvereniging als bij wet geregeld is.

De gegevens uit jouw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar.  Dit gebeurt alleen met jouw expliciete toestemming. Voor het gebruik voor eventuele waarneming, tijdens langdurige afwezigheid i.v.m. ziekte van mij of bij mijn overlijden. Dit gebeurt alleen met jouw expliciete toestemming. Of voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing. (intervisie/supervisie)

Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van jouw gegevens, dan zal ik je eerst informeren en expliciet jouw toestemming vragen.

Deze gegevens in het cliëntendossier blijven, zoals in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst  (WGBO) wordt vereist, 20 jaar bewaard.

Privacy op de factuur

Op de factuur die je per email ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat jij deze nota kan declareren bij jouw zorgverzekeraar. Deze gegevens zijn: Jouw naam, adres en woonplaats, de datum van de behandeling, een korte omschrijving van de behandeling, zoals bijvoorbeeld ‘Counselling’, of ‘psychosociaal consult’ en  de kosten van het consult.

Cookies

Deze website maakt alleen gebruik van functionele cookies.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...