EMDR

jan 30, 2012 admin EMDR Geen reacties
trauma emdr banner

 

EMDR is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode om nare gebeurtenissen te verwerken. Bij een traumabehandeling met EMDR wordt gewerkt met een traumatische herinnering of beeld in combinatie met een afleidende stimulus (‘piepjes’ via een koptelefoon). Hierdoor wordt “het informatie-verwerkings-systeem in de hersenen” gestimuleerd. Met EMDR is het niet nodig om jarenlang te praten over het verleden, terwijl er wel in een relatief korte tijd resultaat  wordt bereikt. Heeft u klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een of meer concrete, akelige gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept, dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.

De effectiviteit van EMDR is goed onderzocht en is een goede behandelmethode bij Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Voorbeelden van gebeurtenissen waarbij PTSS klachten of verwerkingsproblematiek kunnen ontstaan: Verlies van een dierbare door overlijden, scheiding, zelfdoding; een overval, (fysieke) bedreiging of mishandeling, aanranding of verkrachting, verlies van gezondheid, nare medische ervaringen, verlies van werk etc. Ook worden er goede resultaten geboekt met EMDR als behandeling van fobieën of een laag zelfbeeld.

Comments are closed.