Premariage counselling

Voorbereid starten

Je wilt samen trouwen. Dan heb je heel wat voor te bereiden. Veel stellen maken veel werk van de voorbereiding van wat de mooiste dag van je leven zou kunnen zijn. Heb je er wel eens over nagedacht dat het eigenlijk heel logisch zou zijn dat als er zoveel voorbereiding gestopt wordt in die huwelijksdag, dat het dan ook heel goed zou zijn om tijd te besteden aan de voorbereiding op het huwelijk dat na die mooie huwelijksdag volgt?

Kun je je daar dan op voorbereiden? Is er dan te voorspellen wat er volgt?

Ja en nee. Natuurlijk weet geen mens wat de toekomst brengt en kunnen we ons op de meeste dingen niet voorbereiden in het leven. Maar het antwoord is ook ja, want er valt wel degelijk een inschatting te maken van de uitdagingen die er voor jullie liggen.

Een huwelijk aangaan is één ding, een huwelijk tot tevredenheid van beide partners volhouden is een heel ander verhaal.

Veel stellen vinden gaandeweg die uitdagingen die een levende relatie met zich meebrengen te groot en zo is de trieste waarheid dat veel stellen niet tevreden zijn over hun relatie en zelfs de relatie verbreken.

Ik ben ervan overtuigd dat met een goede voorbereiding van het huwelijk (en dus meer dan alleen de huwelijksdag!) het mogelijk is om langdurig een relatie samen te hebben die tot tevredenheid van beide partners zal zijn.

Een aantal aspecten zijn daarin belangrijk en die gaan we samen behandelen in de premariage counselling.

 Thema’s

  • Deze onderwerpen zijn o.a.:
  • Communicatie
  • Waar kom je vandaag, wat neem jij mee?
  • Gezond loskomen om gezond te kunnen verbinden.
  • Verschillen ontdekken en leren waarderen.
  • Verwachtingen op allerlei gebieden.
  • Kijken naar eigen valkuilen en / of behoeften en die leren communiceren
  • Alles wat je al weet, of denkt te weten over seks, maar waar het toch goed is om over te hebben.
Persoonlijke benadering

Veel van deze onderwerpen worden ook wel in groepsvorm in verschillende gemeente gegeven.

De toegevoegde waarde van meer persoonlijk op jullie afgestemde premariage counselling is, dat er meer diepgang bereikt kan worden in de onderwerpen. Dat er op dieper niveau naar eventuele valkuilen in jullie relatie gekeken kan worden. (Overigens, schrik daar niet van: iedere relatie heeft valkuilen!!!! Het is goed om je daar van bewust te zijn, zodat je er niet invalt…!)

Ook kan er in deze persoonlijke setting veel dieper gesproken worden over hoe je een seksuele relatie opbouwt en onderhoudt, zodat dit voor beide partners het hele huwelijk door bevredigend is. Ik heb gemerkt dat veel stellen er van uitgaan dat dit een vanzelfsprekendheid is (“Als je maar veel van elkaar houdt”). Dit blijkt in de praktijk echter helemaal niet zo te zijn. Teleurstelling ligt dan op de loer. Goede seks moet je samen leren!! Ik ben ervan overtuigd dat het heel zinvol is om in de voorbereiding op je huwelijk hier goed over te praten.

De premariage counselling wordt aangeboden als een pakket van 6 avonden en kost Euro 295,00

 

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...