Single Blog Title

This is a single blog caption
20
feb

Seksverslaving: hulp voor partners

 

Als je partner seksverslaafd is… (of is vreemdgegaan)

Seksverslaving kwetst partners op een veel diepere manier dan andere verslavingen.

Partners van porno- of seksverslaafden kunnen worstelen met diepe gevoelens van verraad, ontrouw, bedrog en schaamte. Seksverslaving raakt zo diep omdat het afbreuk doet aan het meest intieme deel van je relatie, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een alcohol- of drugsverslaving.

Het ontdekken van een seksverslaving van je partner, hetzij doordat je partner je dit vertelt, hetzij dat jij er zelf achter komt, kan voelen alsof je leven ineen stort. De meeste partners ervaren dit als een enorme shock.

Als je ontdekt dat je partner al die tijd een seksueel leven heeft geleefd, waar jij niet van wist, dan doet dat een aanslag op je gevoel van vertrouwen. Zowel het vertrouwen dat je had in je partner is geschaad, als je eigen zelfvertrouwen raakt beschadigd. Elk gevoel van houvast verdwijnt.

Voor veel partners is de onthulling van de seksverslaving een traumatische ervaring. Dit kan leiden tot depressieve gevoelens, angst, paniekaanvallen, woede of het gevoel vervreemd te zijn van je zelf.

Veel partners worden geconfronteerd met onbegrip in hun omgeving of met ongewenste adviezen waarop je op dat moment niet zit te wachten. Sommigen voelen zich zo beschaamd, dat ze ervoor kiezen zich terug te trekken en niet te spreken over waar zij doorheen gaan, maar raken daardoor in een isolement en lijden in stilte.

Als jij je herkent in iets van het bovenstaande is het belangrijk om te weten dat er echt goede passende hulp is voor deze problematiek!!

In mijn praktijk kun jij terecht voor die passende hulp die gericht is op jouw eigen proces, om te verwerken waar jij doorheen gaat en om uit te vinden of/hoe herstel van de relatie mogelijk is en wat daarvoor nodig is.

 

 

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...