De theologie van werk is Theologie van werk. Waarom maakt deze cursus deel uit van de strategie voor stadstransformatie? Het antwoord is dat de grootste transformatie-impact in een stad is wanneer alle volgelingen van Christus zelfverzekerd en geïnspireerd zijn om ambassadeurs van het Koninkrijk te zijn in hun werk, thuis en alle andere plaatsen waar ze zijn. Het wereldbeeld van werk heeft werk nodig! Het is voornamelijk geïnspireerd op het Griekse en modernistische wereldbeeld. Deze cursus is bedoeld
Deze cursus heeft twee niveaus, gericht op: 1) gelovigen die training willen ontvangen die hen helpt de principes te integreren en toe te passen en 2) gemeentestichters en pastors die deze inhoud aan anderen kunnen leren.

Voor wie?

De doelgroep is gelovigen die geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over de theologie van werk en die deze willen toepassen in hun huidige situatie. Dit omvat gelovigen met een betaalde baan, ondernemers, maar ook personen die voor familie zorgen of vrijwilligerswerk doen. De beoogde groepsgrootte is tussen 10 – en 35 personen, om zinvolle groepsinteractie te vergemakkelijken.

Doelstellingen

  • Het bijbelse kader begrijpen over Gods plan voor werk, zaken en rusten.
  • In staat zijn om dit raamwerk te integreren in hun wereldbeeld, waaronder het verwijderen van de heilige wereldlijke kloof en andere mogelijke elementen van de theologie van werk die nieuw of anders zijn dan hun huidige opvattingen.
  • De principes kunnen toepassen in hun werk en andere levenscontexten
  • Mensen van Koninkrijksinvloed worden op de werkplek en hun cultuur beïnvloeden door te functioneren in hun rentmeesterschap en roeping van werk.